torstai 7. maaliskuuta 2013

Hiihtoloman viettoa

 Alunperin tarkoituksena oli liittyä hiihtolomaleiriläisten joukkoon vasta torstaina. Vuokko lähetti kuitenkin viestin tiistaina, että meitä tarvittaisiin tallipuuhissa, ja mehän kiltteinä tyttöinä sitten suostuttiin. (:

Tiistaina menimme heti tallille tultuamme Kivitipun kylpylään uimaan. Sen jälkeen kävimme vielä kaupassa, ja muutama leiriläinen osti _ihan kivasti_ karkkia... Jollain 15€ taisivat ostaa, 4 pringles-purkkia ja 1,12 kg karkkipussi. :/ Itse ostin tietenkin mahdollisimman terveellistä: 175g merisuolalla suolatun luomuperunalastupussin... :D

Illalla leiriläiset saivat vielä vikeltää Dirkalla, Gimlillä ja Aarialla ja me olimme narujen päässä. Lopuksi saimme itsekin käydä ponien selässä vähän kokeilemassa vikellystä pitkästä aikaa. Itse menin Aarialla, ja voi kun sillä on ihana laukka! (:

Keskiviikkona heräsimme 5.30 ja menimme talliin. Veimme hevoset laiduntamaan ja siivosimme tallit. Laitoimme joskus ennen 10 ponit valmiiksi leiriläisten estetunnille ja jäimme sitä hetkeksi seuraamaan ja kuvaamaan. Meillä ei ollut omaa tuntia sinä päivänä, joten paljon kerrottavaa ei ole. Reeta ja Ella saivat kuitenkin kokeilla hiihtoratsastusta Cittiksellä, niin että Anni ratsasti ja tytöt vuorotellen tasapainottelivat suksilla perässä. Cittiksellä kun ei oltu koskaan aikaisemmin hiihtoratsastettu, joten tyttöjen piti testata, josko leiriläisten olisi sillä turvallista mennä. :) Cittis tykkäsi selvästi tiellä rallittamisesta eikä meinannut pysyä nahoissaan. Muuten taisi olla aika mukavaa se meno :D


Torstaina Herättiin jälleen 5.30 ja vietiin ponit ulos & siivottiin tallit. Leiriläisten tunnin jälkeen joskus klo 13 meillä oli estetunti, seuraavan päivän kisoja ajatellen järkätty. Mentiin alussa puomeja ympyrällä ja niistä siirryttiin esteisiin suoralla. Hypättiin korkeimmillaan jtn 75cm (mielestäni esteet eivät olleet niin korkeita, mutta Vuokon mukaan olivat) ja Pumba hyppäsi hyvin ja innolla. ♥

c) Vuokko
Tytöt (Ella ja kaksi leiriläistä) testasivat illemmalla vielä Pilkulla ratsastusta. Ella kävi ensin selässä "koeratsastamassa" ponin, ennen kuin innokkaita leiriläisiä päästettiin selkään. Tämähän oli siis eka kerta Freddyn selässä kenenkään kanssa (huom: Lantelassa). Poni käyttäytyi mallikelpoisesti ja leiriläiset saivat vähän ravata, josta hehkuttivat sitten koko loppuillan. :)

Ella just sopivan kokonen?? ;D


Torstaina oli myös leiriläisten vuoro hiihtoratsastaa, edelleen Cittiksellä Anni ohjaamassa. Yksi tyttö halusi jopa mennä potkukelkalla hevosen perässä, eikä Cittis varmaankaan mitään siihen sanonut. Hieno heppa :3

Perjantaina oli sitten kisojen vuoro. Menin Pumballa 60cm-luokkaan, jossa olikin vain 2 osallistujaa. Pumba meni ennen minua kerran, mutta laitoin sen silti itsekseni valmiiksi. Sain lämmitellä hiukan, ts. hypätä muutaman kerran lämppäestettä. Pumba ei sitten millään olisi halunnut hypätä estettä nro 5, muut menivät kyllä kuin vettä vain.

Radalle mentäessä Pumba tuntui hyvältä, ja ensimmäiset kaksi estettä sujuivat hyvin. Kolmannella tulin kuitenkin itse jostain syystä ajatelleeksi, että entä jos Pumba kieltää, ja kas kummaa, senhän se tekikin, ajatustenlukija kun on ;) Toisella yrittämällä päästiin yli, mutta jälleen tyssäsi siihen 5-esteen, josta johti hylkäys. Sain ainakin 10 kertaa yrittää estettä, ja pääsimmekin yli vasta muutaman kierroksen laukassa päästelyn jälkeen, laukka ei vissiin ollut sitten pyörinyt kunnolla tai jtn. Kyllä harmitti, varsinkin kun edellisenä päivänä Pumba oli tuntunut niin hyvältä. Vuokon mukaan Pumballa on varmaan kiima, se kun kannattelee häntäänsä korkealla arabien tapaan. Pumba on myös tuntunut kumman nihkeältä, aivan kuin viime syksynä jolloin sillä myös oli kiima. Laitettaisko vaan sen piikkiin? :D

Kiva kun tallin lattia melkein lainehti vedestä, juuri oven edessä oli jättimäinen lammikko jota täytyi sitten aina ovesta tultaessa varoa... Katolla olevat lumet kun sulavat niin nopeasti, ja talli on matalammalla kuin maa (tietenkin, kun nyt on sen verran lunta), joten kaikki vedet syöryvät sitten talliin. Onneksi karsinat eivät kastuneet! =)

Tuossa vettä ei vielä ollut niin paljoa, mutta sitä tuli vielä Pumban karsinan eteen..
  Meillä oli illalla vielä koulutunti, jolla menin Toskalla. Jatkettiin väistöteemaa, ja Toskalla on vaan aina niin ihana mennä väistöjä kun se on sopivan herkkä pohkeelle. Menimme väistöjä suurin piirtein keskihalkaisijan kohdalta uralle ja uralla pitkillä sivuilla sekä takapää sisällä että takapää ulkona. Kolmea erilaista väistöä saatiin siis aikaiseksi. Laukkasimme myös uralla siten, että nostimme väistöstä laukan ja yritimme pitää asetuksen laukatessamme. Toska ei oikein innostunut laukasta, vaan sitä piti patistaa, mutta lopulta sekin sujui ihan hyvin. :)

Myöhemmin illalla (joskus klo 19) saatiin vielä ottaa liikutukseen Pusteli ja Cittis sekä joku hevonen, joka ei ollut mennyt vielä sinä päivänä, eli tässä tapauksessa Rumba. Taluttaessani Pustelia vanhasta tallista astui se jalalleni aika kipeästi (ei kai kun on neljä hokkia 500-600 kilosella hepalla jalassa), joten en sitten voinut ratsastaa ja jäin seuraamaan tyttöjen vauhdikasta menoa näillä suokkipolleilla. Jalkaan tuli mustelma, mutta onneksi mitään ei murtunut. Mitäköhän, jos Pusteli olisi astunut varpaitten päälle..? :)

Tuommonen jytky :3


Lauantaina saimme nukkua vähän pidempään kun muut aamut oli mennyt niin aikaiseen nousuun. Siivottiin nopeasti talli hevosten jäädessä sisään syömään odottamaan valmennusta. Meidän valkka alkoi klo 13.30 tai jtn, ja teemana oli kolmikaarinen kiemuraura. Aavistin jo heti kun näin tehtävän, että tämä ei tule menemään hyvin. Kyllä Pumba tottelee yms, mutta se ei ehkä keskity niin hyvin kuin muissa tehtävissä. Valkka meni kokonaisuudessaan ihan hyvin, vaikka Pumba olikin hiukkasen innoissaan ja laukkaan meinattiin pompata milloin missäkin. (: Menimme lopussa vähän pohkeenväistöjä, joissa Pumba oli kivasti kuulolla. Eli ihan perusfiilis jäi, vaikka taisikin olla huonoiten mennyt valkka tähän mennessä. 




Illalla oli taas suokkien ratsastusta. Cittis oli tosin mennyt jo päivällä valmennuksessa, joten otimme suokeista ainoastaan Pustelin jolla Reeta sitten ratsasti. Ella ja minö saatiin itse valita hevoset, joten otin tietenkin Pumban ja Ella päätti pitkästä aikaa kokeilla Gloriaa. Menin todella kevyesti, enimmäkseen käyntiä mutta myös vähän ravipätkiä. Tein siirtymisiä ja taivuttelin kolmikaarisella Pumbaa, kun puomit olivat jääneet maneesiin sopivasti oikeille paikoille. Jakelin Ellalle ohjeita hänen nostellessa laukkaa. Loppukäynnit kävelin siten, että kävelin Pumban vieressä maassa ja tein tottelemisharjoituksia. Pumba ei alussa kuunnellut ollenkaan, mutta kun otin mallia Monty Robersilta ja peruutin Pumbaa aina epäonnistuneen pysähdyksen jälkeen, huomasin Pumban selvästi kuuntelevan enemmän minua. Muutama täsmällinen pysähdyskin saatiin, vaikka täydellisyyteen on vielä pitkä matka. (:

Sunnuntaina siivottiin taas talli ja klo 9.30 tulivatkin jo ensimmäiset lapset ponikerhoon, jossa oltiin siis avustajina Katan ja Sussun kanssa. Lapset ratsastivat ensin Aarialla, Dirkalla ja Gimlillä, jonka jälkeen mentiin sisälle syömään ja tehtiin kaurasta, heinästä ja hevosten houhista taideteoksia. Pari tyttöä alkoi pelaamaan hevospeliä, mutta pian tulikin kiire talliin Freddyn ratsastusta kokeilemaan, joten peli jäi kesken. Lähdimme kotiin aika pian ponikerhon loppumisen jälkeen, eli joskus klo 15.30.




Ajattelin järjestää jonkunlaisen arvonnan blogissani, kun täyteen on tullut 30 lukijaa, tai jos en siihen mennessä keksi palkintoa niin 50 lukijan saavutuksen jälkeen. Liittykäähään siis lukijoiksi, jossette sitä vielä ole! (: Saatte myös itse ehdotella arvonnan palkintoa, jos teillä on joku hyvä juttu mielessä.           

                                          --------------------------------------------  

Tähän loppuun vielä lisään, että Prinsessapäiväkirja -blogissa on kiva arvonta. Käykäähään kaikki osallistumassa ja ainakin kurkkaamassa blogia! Palkintona nätti helmiotsapanta hevoselle. :)



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti