lauantai 20. lokakuuta 2012

Päivä 5 (myöhässä..)

Nythän on jo lauantai, eli eilen en siis kerenny/jaksanu kirjottaa, ku oltiin just tultu leiriltä ja piti tehä siinä sitte kaikenlaista. :/
Joo, siis eilen ratsastettiin hiukan erilailla kuin tavallisesti, nimittäin meillä oli kaksoistunnit (kumpiki tunti putkeen). meillä piti alunperin olla ensin Annin pitämä tunti, jonka jälkeen oltais lähetty suoraan maastoon, joten päätin sitte ottaa koulutunnille Pumban ja maastoon Veksin. (Pumballa ei ollu yhtä etukenkää, et sitä ei saanu ottaa maastoon. Muuten olisin kyllä ottanu sen :)) Suunnitelmat kuitenki muuttu, ku ulkona sato aika rajusti, et Vuokko sanoki pitävänsä meille maaston sijaan leikkitunnin. Menin siinäki sitten Pumballa. ;)

Ekalla tunnilla meillä oli koulua, ja päästiin vihdoinkin kokeilemaan jotain aivan uutta: avotaivutuksia! Olin tosi innoissani ku kuulin, koska oli aatellu et koskahan me näitä päästään kokeilemaan. :P Anni ei alkanu selittelemään kauheesti niitten saloja, sano vaan miten meijän piti ajatella. Tehtiin eka pitkän sivun alkuun ravivoltti, jonka jälkeen otettiin käyntiin ja alettiin sitte vaan taivuttamaan hevosia avoon. Sai tehä kans ravissa.
Pumba meni ihan ä-lyt-tö-män hyvin, olin vaan silleen et "jaa, ai näinkö helppoo se oliki??" Se siis oli vaan niin, et sisäpohje kiinni ja ulko-ohjalla pidätteitä, ettei kaula taipunu liikaa. Tehtiin ensin oikeeseen kierrokseen, ja siihen se oliki helpompaa. Myös ravissa suju taivutukset, mut ei yhtä hyvin ku käynnissä.
Vasempaan suuntaan Pumba taipu vähän liikaa kaulastaan, eikä oikein kropastaan. Siihen niitä ulko-ohjan pidätteitä tarvikin. :) Loppujen lopuks siihenki suuntaan meni oikein hyvin, ku en kuitenkaan ollu koskaan aikasemmin avoja menny. Pumba onki oikein vaativan tason hevonen, se vaan ei haluu näyttää sitä liian helpoissa tehtävissä! ;D

Toinen tunti oli sitte heti perään, mentiin vaan välikäynnit, ja otettiin sit satulat Reetan kans pois leikkituntia varten. Ella vaihto hevosen Rumbasta (joka on 175cm) Dirkaan (n. 130cm), et seki vois mennä ilman satulaa. Katalla oli edelleen Gimli. Alotettiin vaan ravailemalla ympyröitä, ja sit tultiin laukassa pikkusta ristikkoa. Vuokko järjesti meille kisan, siinä piti kuljettaa omenoita ja hevosenkenkiä. Olin vikana siinä kisassa, kaikki ennen mua oli saanu jotain tyyliin 3 omppua ja 3 hevosenkenkää. Oli kolme minuuttia aikaa hakea ja heittää ("ratapiirros" alempana). No, Pumbahan oli tietenki eka tosi nihkee, enkä saanu sitä ees raviin, ku ei saanu olla raippaa. Pyysin sitte, jos mulla vois olla raippa, ja onneks saatiinki se, koska muuten kisa olis tyssähtäny siihen. Loppujen lopuks saatiin Pumban kanssa 3 omppua ja 4 hevosenkenkää. = VOITTO! :D  Olin ilonen ku ees se voitettiin Pumban kaa. :) Leikittiin lopuks vielä raippahippaa ja tallipalaa-leikkiä. ;)

Sanokaa jos noita tekstejä ei näy kunnolla!!

Niin ja en siis varmaan jaksakaan tehä mitään isompaa postausta, ku tässä nyt joka päivä jotain postailin, et jos vaan joku kuvapostaus tässä pian... Ja haasteenki sain, eli varattuna olis kaks postausta ens viikolle! Saa nähä millon neki valmistuu... :)

Reeta lähtee huomenna Leenan valmennukseen, ku taas minä ja Ella jäädään mätänemään tänne kotiin... :/ Syyksi se, että oli enää yks paikka vapaana, ja Reeta on meistä se jolla on eniten rahaa (pitää maksaa ite). :) Tyhmää, mutta toisaalta ollaan saatu ratsastettuu ihan tarpeeks (?) tällä viikolla, et ei siihen maailma kaadu jos yks valkka jää väliin! ;)

1 kommentti: