perjantai 26. lokakuuta 2012

Haaste

Eli uusia haasteita on mulle taas annettu... No ei vaan, ihan kiva päästä kirjottelemaan jotain tänne, ku ei viikolla pääse Lantelaan, ja perjantainahan on vasta mun tunti, joten tää on kivaa vaihtelua! :)

Mut joo, Liisa on mut haastanu (kiitti Liisa!!), ja mä haastan sit eteenpäin tästä näin:

Kata - Katan elämää
Meiju - SEESAMI

En jaksa nyt muita haastaa, ku oon niin tylsä ihminen. ;) Tässä nyt kuitenki nää kysymykset:

1. Millainen olisi unelmiesi hevonen?
Sattuipa sopivasti: Juuri leirillä mietin, kuka olisi unelmieni hevonen. Päädyt heti siihen, että se on Pumba. Pumba on sopivan korkuinen, se on arabi, se hyppää hyvin, menee koulua hyvin, se tykkää maastoilla ja uida, ja siihen pystyy luoda siteen. Oon tosi onnellinen et oon tutustunu Pumbaan!! Se on yksinkertasesti kaikkea mitä toivoisin unelmieni hevoselta. (Jos kisajännitystä ei lasketa... :))

2. Lempi hepparotu?
Voi että, tääki on helppo. Se on tietty arabi, ja tulee aina olemaan. Niitten kaunis ulkomuoto ja tulinen luonne. Sopii mulle täydellisesti. Lisäks se, että ne rupee luottaan ihmisiin helpommin ku muut rodut. ♥ Ne vaan on ihania!

3. Ponit vai hevoset? Miksi?
Nyt tuli sit jo vaikeempi. Tähän en oikeen osaa vastata, sillä oon ratsastanu melkein alusta asti ponitallilla, jossa on shettiksiä, welssejä ja new foresteja. Jos saisin valita oman ponini rodun, valitsisin luultavasti new forestin tai jonku ratsuponin. Mutta sitte ku oikein ajattelen, niin arabiki olis ihana. Se on vaan vähän vaikee ensimmäiseks hevoseks... :) Luultavasti ainakin tässä vaiheessa ponit, sillä ne on nyt vielä sopivampia mun ja siskojen pituudelle. (Ajatellen sitte tulevaisuuden omaa hevosta, se olis kumminki yhteinen... ;))

4. Esteet vai koulu? Miksi?
Tääki on vaikee. Koulu kiehtoo siinä mielessä, et aina voi oppii uutta. Esim. nyt huomasin, et Pumba oli ihan äärettömän hyvä avotaivutuksessa, mutta muuten se ei ole mikään ihanne kouluratsu. Esteet taas sujuvat vähän liiankin hyvin, ja siksi ne kisamielessä.
Kouluratsastusta on todella kiva mennä, mutta ei kisoissa. Eli vähän niinku molemmat! :D

5. Oma hevonen, vuokris, hoitsu, yphevonen yms... Mikä ja miksi?
Mullahan ei perjaatteessa oo nyt tällä hetkellä mitään noista edellä mainituista. Olishan mulla varmaan Pumba, jos asuttais lähempänä ja pääsisin enemmän tallille. Nyt siihen ei oo kuitenkaan mahollisuutta, ja vaikka jotkut sanoo hoitohevosekseen sellasta ponia, jonka luona käy kerran viikossa (eikä se ees oo sovittu), niin mä en sitä kunniaa ota. Pumba ei oo mun hoitsu, mä vaan ratsastan sillä aina ku mahollista. Ja onhan se leirihoitsu, mut sinä se pysyy. :) Vuokraponia ollaan katottu ja mietitty, mut ei löydy oikein sellasia keitä vois käydä myt pikku Ella vuokraamassa... =)

6. Millainen on hyvä opettaja?
Hyvä opettaja on ennen kaikkea johdonmukainen. Hän tietää, mitä oppilaat osaa, ja teettää harjoituksia heidän tasonsa mukaan. Hyvä opettaja huomioi jokaisen oppilaan eikä huuda jostain kentän laidalta mitä täytyy tehdä, muttei kuitenkaan opeta ollenkaan. Hän puhuu oppilaille ystävällisesti. ja ennen kaikkea: TASORYHMÄT!!

7. Oletko varusteurheilija?
Olisin jos olis rahaa. ;) Nytki katon kokoajan kaikkee ihanaa Horzesta & Hööksistä, kuitenkaan mitään ostamatta. Jos saan jtn rahaa nii ehkä sitte ostan! Ja en kumminkaan viitti Pumballe kaikkee krääsää ostaa... =)

8. Mitä mieltä olet ravureista?
No, mä tykkään kyllä ravureista ihan yhtä paljon ku ratsuistaki. Joskus niitä kohtaan voi olla joitain epäluuloja, mut oon oppinu kyllä pitämään niitä ihan samanarvosina ku ratsujaki. En osaa kuitenkaan niin hyvin ajaa, joten en voi sanoo ajamisen olevan yhtä hauskaa ku ratsastus. Vaikka monet voikin olla ihan eri mieltä! :) Ja yleensä ravurit on tottunu ihan kaikenlaisiin juttuihin, ku on ollu kaikissa raveissa, niin ne on paljon rauhallisempia ku ratsut, jotka on yleensä säikkyjä, ku ei oo tottunu asioihin.

9. Millaisista hevosista pidät?
Pidän ehkä eniten reippaista ja eteenpäinpyrkivistä poneista ja hevosista. Laiskat ei oo ihan mun mieleen, eikä myöskään ne jotka ryöstää jne. Mut ei varmaan kovin monen muunkaan?? ;) Ponilla pitää olla oma moottori, ja jos sitä ei löydy niin turhaudun aika nopeesti enkä enää pidä paljoo ponista. Se on ehkä epäoikeudenmukasta, mut niin se vaan on. Mut kyllä niillä laiskoillaki oppii ratsastamaan, ne tarvii kuitenkin ihan oman tyylinsä. Ponitki voi olla vähän erilaisia ratsastaa ku hevoset. Ja erilaisista hevosista oppii parhaiten ratsastamaan! :)

10. Hoitaminen vai ratsastus ja miksi?
Valitsen ratsastuksen. Monien mielestä ratsastuskoulujen tytöt oppii vaan ratsastamaan, eikä ollenkaan hoitamaan, kun hevoset tuodaan aina valmiiksi satuloituina kentälle. Niinhän se useimmilla talleilla on. Ensimmäisellä ratsastuskoulullani en osannut vielä varustaa, koska olin ihan alkeinen, mutta seuraavalla ei annettu, vaikka olisi ehkä jo osannutkin. Sitte siirryttiin siskojen kanssa Lantelaan, ja siellä opittiin varustamaan itse. Nykyään saadaan varustaa myös tällä tallilla, missä ei ensin saatu. Ratsastus on kuitenki paljon helpompaa, jos osaa hoitaa hevosta. Ennen tuntia oppii tuntemaan hevosen mielialan tälle päivälle, kun saa itse hoitaa ja varustaa. Asia tietenkin ihan erikseen, jos on joku alottelija joka haluu varustaa yms. Ratsastus on kuitenkin niin laaja alue, että aina pystyy oppia uutta. Sen takia ehkä ratsastus.

Kiitos vielä kerran haasteesta, ja tässä uudet kysymykset haastetuille:

1. Milloin ja miten hevosharrastuksenne alkoi?
2. Millä tasolla arvioitte itsenne tällä hetkellä olevan?
3. Mihin pyritte/tähtäätte hevosharrastuksessa tulevaisuudessa?
4. Mihin muuhun käytätte aikaanne kuin hevosiin?
5. Paljonko vietätte aikaa hevosten kanssa?
6. Lempi hevosaiheiset kirjat, leffat yms..
7. Lempihevosenne?
8. Paras ratsastuksen laji?
9. Ratsut vai ravurit?
10. Minä vuodenaikana tykkäätte eniten ratsastaa?


Sitte vielä tiedotusasiaa! Me mennään tyttöjen kanssa Lantelaan nyt ylihuomenna, eli sunnuntaina. Meijän tunti on klo 16. Sitä odotellessa! Toivottavasti ei oo kauheen kylmä... En haluais laittaa mitään tyyliin toppatakkia :P No joo, mut hyvää viikonloppua kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti