lauantai 4. elokuuta 2012

Haasteita!

No niin, eli siis oon saanu jo kauan sitten haasteen, henkilöltä Katariina Arpala. Hänen huomionarvoinen bloginsa löytyy osoitteesta http://katajahevoset.blogspot.fi/ . Käykää ihmeessä lukemassa!! ;D Kiitos Kata haasteesta. <3

Toinen haastaja (Liisa Piirainen) pitää blogia nimeltä http://sepishetu.blogspot.fi/ . Sekin on aivan ihana blogi, lukekaa lukekaa!! :D Kiitos Liisa haasteesta. <3

Ohjeet: Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata niihin yhteentoista kysymykseen mitkä haasteen antaja on laatinut ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten uudet haastettavat ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi yksitoista uutta kysymystä joihin haastettujen tulee vastata. Muista myös kiittää haastajaa. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait tämän! :)

(Laitan tähän ensin Katan haasteen kysymyksen + vastauksen ja sen jälkeen Liisan.)
1. Olisitko mieluummin koulu- vai esteratsastaja?
- Vaikea kysymys, mutta varmaankin esteratsastaja. :D Hevosestakin tietysti riippuu paaaljon!!
1. Jos joutuisit luopumaan hevosestasi/hoitsustasi, mitä tekisit?
- Itkisin varmaankin ihan hysteerisenä ja rukoilisin ettei se olis totta. Nimittäin en millään kestäis jos Pumba lähtis pois Lantelasta! Saattais jopa olla, et lopettaisin hevoset kokonaan. Empä tiedä! :) Toivotaan ettei niin koskaan pääse käymään.

2. Vaikein kouluratsastusliike minkä olet tehnyt?
- Tuo vasta vaikea olikin, varmaan vastalaukat (Cederblomilla) tai etuosakäännös (Lantelassa)... Myöskin jotkut pohkeenväistöt nimeltämainitsemattomalla hevosella. ;)
2. Oletko himoshoppaaja, siis hevosvarusteissa?
-Olenhan mä aika, jos siis nään jotain vähänkin omasta mielestäni tarpeellista niin haluisin heti ostaa. :) Mut jos se on sit liian kallis niin menetän mielenkiintoni. Että halvoissa varusteissa, juu. :D

3. Voisitko kuvitella omistavasi oman kouluratsastushevosen, jonka koulutustaso on va;A?
- Kyllä helpostikin, ainakin tulevaisuudessa. ;) Mutta kyllä kunnon estehevonen vielä parempi olisi... <3 Että juuhu!
3. Tykkäätkö heppavarusteissa enemmän väreistä, bling blingistä, yms, vai ostatko hevosellesi neutraaleja värejä ja kuoseja?
- No ainahan sitä on ihanan näköistä jos kuosit ovat värikkäämpiä ja iloisempia! Myös neutraalit ovat kivoja. Juuri tuossa katsoin Villivarsasta ja ihastuin sellaisiin kukkakuvioisiin hajoihin, aivan ihania!! Eli varmaan ensimmäinen vaihtoehto. :)

4. Mikä olisi unelma ratsastuskoulusi?
-Varmaankin sellainen vähän epäsiisti, ei ihan tiptop. Siellä olisi äärettömän mukavat ja kiltit ponit, mutta myös vähän vaativampia (varsinkin ratsastuksessa). Ponien ei tarvitsisi olla mitään maailman parhaita, kunhan ovat kilttejä ja kuuliaisia, että aloittelijatkin voivat mennä. Siellä järjestettäisiin vakituisesti valmennuksia ja leirejä. Hyvä ratsastuksenopettaja on suuupertärkeä!!! :)
4. Kuinka usein käyt tallilla?
- Käyn vähintään kerran viikossa. Koska en omista hevosta enkä edes hoitsua tällä hetkellä, niin sillä ei ole kamalaa tarvetta käydä siellä KOKOAJAN. Käyn tietysti niin usein kun pääsen, enimmilläni varmaankin 4 pv viikossa. Kesälomalla tietysti vähemmän, mutta koulun aikaan varmaankin sen 4pv. ;)

5. Unelmiesi hevonen? Kerro millainen se olisi ja linkitä siitä kuva. 
-Noh, taitaa olla turhaa sanoakin, että unelmieni hevonen olisi PUMBA.  Siinä on kaikki ominaisuudet, mistä pidän. Ehkä miinuksena vain se, että en voi saada sitä omakseni. Jos nyt löytyisi joku unelmieni hevonen vaikka Hevostalli.net:istä, niin se olisi puhdasverinen/risteytys arabialainen, ja punarautias. Sillä olisi hyvä hyppykapasiteetti. En pysty linkittämään kuvia, kone liian hidas, mutta ymmärrätte varmaan jos kirjoitatte Googlen kuvahakuun Arabialainen täysiverinen.<33
5. Kilpailetko, ja millä tasolla?
-Kyllä kilpailen, täällä Pietarsaaressa esteillä n. 60cm luokkia ja koulussa he C. Tavoitteissa olisi siirtyä pian kouluratsastuksessa he B-tasolle, ja se meinasi onnistuakin tuossa keväällä, mutta sitten jäimme pois kisoista. :( Ensi kisoissa sitten!! =) Esteilläkin pian koetamme 70cm.

6. Poni vai hevonen?
-No kyllä se on tässä vaiheessa hevonen. Sellainen melkein poni vielä, eli ei yli 160cm. Kasvan niin kovaa vauhtia, etten enää kauan poneilla pystyisi ratsastaa. Lisäksi arabialaiset ovat hevosia... ;D
6. Paras sijoituksesi kisoissa?
- On kyllä ensimmäinen sija. Olen tullut ensimmäiseksi muutamankin kerran, estekisoissa Lantelassa Pumballa. <3 Koulukisoissa varmaankin joku neljäs sija. :)

7. Voisitko kuvitella lopettavasi ratsastuksen?
- EN MISSÄÄN NIMESSÄ!!!! Kuolisin, jos joutuisin lopettamaan minulle kaikkein  rakkaimman harrastuksen, johon olen panostanut melkein 24/7. :)
7. Unelmahevosesi?
- Siihen vastasin ja kysymyksessä 5! =D

8. Kuinka kaukana talli on teiltä kotoa? (Tarkoitan talli jossa käyt ratsastamassa.)
-Talli, jossa käyn ratsastamassa vakituisesti joka viikko, valmennusryhmässä ja kisoissa, on nimeltään Stall Cederblom ja sinne menee meiltä autolla 15min. Eli n. 12km. Toinen talli, missä melkein asumme, kun olemme siellä viikonloppusiin, on nimeltään Lantelan ratsastustalli (josta tämä blogi kertookin). Sinne menee meiltä talvella ajaa 1h ja kesällä n. 50min. Sinne on jtn. 76km. <3
8. Esteet vai koulu?
- Perjaatteessa ykköskysymys on sama, mutta vastaan nyt kuitenkin: esteratsastaja. Silloin pitää mennä myös koulua, jotta hevonen pysyy kunnossa, mutta esteillä saa vauhtia vähän elämään. ;) '

9. Onko sinulla vuokra/ylläpitohevonen? Jos on, kerro siitä. 
- Ei minulla ole. Sellainen olisi kyllä aivan mahtavaa ponin hankintaa varten (joskus tulevaisuudessa), saisi vähän harjoitusta... :D
9. Leirikisoissa estekisat vai temppurata?
- Varmaankin estekisat, ainakin Pumballa nyt tulevalla leirillä. :) Pumba ainakin on paljon yhteistyönhaluisempi esteillä! xD Muuten ehkä temppurata, se tuo vähän hauskuutta elämään. Toisaalta meillä on ollut se tosi monissa leirikoissa... :)

10. Lempihevosesi? Millainen se on? Laita kuva jos on?!
-Lempihevoseni on nimeltään Pumba. Se on arabiristeytys ja... No, varmaankin aivan turhaa kertoa millainen se on. Tiedot löytyvät Pumba-välilehdestä blogistani! ;D Kuva:

 c) Unna

10. Teetkö leiripäiväkirjaa?
En tee. Jos Liisa on tarkoittanut että pidänkö leiripäiväkirjaa, niinkuin että kirjoitanko siihen joka ilta, niin ken tietää. Jos jaksan, varmaankin silloin joo. Jos olen rättiväsynyt, niin en. Nyt olen kyllä aloittanut sen pitämisen, mutta saa nähdä kuinka kauan tämä innostus kestää... =)

11. Onko sinulla kokemuksia islanninhevosista? Millaisia? Miltä töltti (<3) tuntui?
- Njaa, no ensimmäisenähän ratsastin islanninhevosella ja siltä sain myöskin luottamukseni. Kävimme tätini (joka on kokenut hevosihminen) kanssa eräällä tallilla ratsastamassa. Hän opetti minua, koska en ollut koskaan ennen ravannut ym. Silloin oli myös serkkuni mukana, ja hän ratsastis sitten tällä issikalla, Kivsturilla. Minä menin pienellä ja pippurisella shettis-Sisulla, joka tosiaan oli sisukas ja keksi kokoajan jekkuja. Talvella, kun olin ratsastanut jo puoli vuotta ratsastuskoulussa, saimme mennä näillä poneilla ratsastamaan ja silloin menin ensimmäistä kertaa Kivsturilla. Se oli aivan ihanaa, ja menimme siellä monta kertaa; ilman satulaa. <3 Se taitaa olla ensimmäinen issikkakokemukseni. Sitten viime kesänä olimme Savonlinnassa islanninhevosvaelluksella, ja siellä oli aivan äärettömän kivaa. Tölttäsimme paljon yms. Se tuntui aivan ihanalta, vaikka ratsullani oli kyllä niin ihana ravikin, että muutaman kerran vetäjä joutui mainitsemaan siitä minulle: "Vaihdappas Unna askellajia!" ;D Siinähän se taisi ollakin... :))
11. Omistatko nahkaisia ratsastussaappaita? 
- Siinäpä vasta kysymys. Olen nimittäin juuri HARKINNUT nahkaisten ratsastussaappaiden ostoa. Eräs kaverini (no, kaverini ja kaverini) myy omansa, ja ajattelin ostaa, jos vain hinta saadaan sovittua. Ja toiselta kaveriltani saan luultavasti leirille lainaksi, jos ne eivät ole aivan liian isot. Että en vielä ainakaan!! :D

No, siinäpä se taisi ollakin, ja tässä uudet kysymykset:
1. Oletko joskus harkinnut hevosen ostoa vakavissasi?
2. Kummat ovat enemmän mieleesi ratsastaessa: ponit vai hevoset?
3. Mikä on suurin piirtein tasosi ratsastajana? Esim. korkein hyppäämäsi este + miten olet maastoillut + minkälaisia liikkeitä olet kouluratsastuksessa mennyt?
4. Kauanko olet ratsastanut?
5. Sano suurin piirtein: Millä hevosella olet ratsastanut eniten?
6. Mikä on lempi askellajisi?
7. Mikä on lempi hevosrotusi?
8. Millä hevossivustoilla käyt päivittäin (tietokoneella)?
9. Mikä on lempi harrastuksesi, jos ratsastusta ei lasketa? Jos sinulla ei ole muita harrastuksia, niin sano lempi tekemisesi.
10. Kuka on paras tallikaverisi?
11. Mitä ratsastusvarusteita omistat? Mainitse KAIKKI. :))

Ja lopuksi haastan seuraavat blogit:

1. Reetan heppablogi http://reetajahepat.blogspot.fi/
2. Ellan blogi
3. Iida's life http://loweintheair.blogspot.fi/
4. Me & Animals http://kaisa-hevoset.blogspot.fi/
5. Poniratsukon elämää http://goofyponi.blogspot.fi/
6. Viimeiset hetket... http://viimeisethetket.blogspot.fi/
7. Vilttiponi http://vilttiponi.blogspot.fi/

Ja kaikki ne, jotka lukevat tämän!! ;DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti