maanantai 31. lokakuuta 2011

Estekisat 16.10!

Heti koulukisojen jälkeen olivat estekisat. Ne olivat vasta klo 15.00, joten meillä oli kavereitten kanssa paljon aikaa vielä aamulla. Siivottiin heti karsinat, minä, Aino ja eräs Krista menimme siivoamaan Vanhaa tallia. Meillä oli tosi hauskaa! Pelleilimme, mutta kyllä ne karsinatkin tulivat siivottua. ;)
    Sen jälkeen haimme hevoset laitumelta, minä hain Pumban. Hoidimme ne, ja harjasimme oikein hienoksi. Sen jälkeen olimme vaan leiritiloissa, kunnes kello alkoi näyttää kahta, ja sitten menimme vielä harjaamaan hevosia. Laitoimme varusteet, ja menimme lämmittelemään vähän ennen yhtä. Kävelimme, ravasimme ja laukkasimme vähän. Hyppäsin muutaman kerran pienen ristikon, n. 30cm. Ei ollu ketään, joka olisi voinut nostaa, joten oli pakko hypätä niin pieniä. Sitten minut kutsuttiinkin jo sisään, ja lähdin tervehtimään tuomaria. Luokka oli 50-60cm, ja ratakaan ei ollut mikään niin helppo... Kuitenkin aloitin, ja Pumba hyppäsi ihanasti!!!! Kaikki meni hyvin kuutosta lukuunottamatta. Kuutoselle olisi pitänyt kääntää tiukka käännös, ja menikin vahingossa seiskan viitosen jälkeen! Se oli siis aivan kokonaan minun mokani. Kuitenkin menin takaisin kuutoselle, hyppäsin sen ja sitten vielä uudestaan seiskan. Että sillä tavalla! Olin kuitenkin hyvin tyytyväinen Pumbaan, sehän oli hypännyt ihanasti!! Kisat jouduttiin vielä pitämään maneesissa, jossa ei ollut muita hevosia kuin yksi, ja Pumba ei yleensä ole kovin halukas menemään päätyyn ilman muita... Kuitenkin se meni sinne nyt oikein mahtavasti!
   No, sitten kävelytin Pumbaa ja sen jälkeen sitä tuli hakemaan eräs Hanna, joka oli menossa sillä seuraavaksi 65cm-luokkaan. Lähdin itse maneesiin katsomaan kisaa. Siellä istuivatkin kaverini. Kun oli Hannan vuoro, Pumba oli kauhean nihkeä eikä tahtonut mennä minnekään. Se kielsi monta kertaa, ja kuutosella Pumba kieltäytyi ja Hanna tippui!!! kaulan yli esteen toiselle puolelle. Hän meni sitten kuitenkin takaiksein sen selkään, ja jatkoi. Edelleen oli Pumba aika laiska, ja en kyllä montaa kertaa ole nähnyt sitä sellaisena. No, Hanna tietysti hylättiin, ja seuraavat tulivat hyppäämään. Sitten oli Hannan vuoro mennä viel 75cm-luokassa, siinä oli ihan sama juttu. Onneksi Hanna ei tällä kertaa tippunut, mutta tiukalta se näytti! Pumba kielsi monen monta kertaa. Ja tiputti myös. Katsoin loppuun, ei se niin kokeneelta näyttänyt. :(
    Sitten menin leiritilaan, ja oli aika poikki. Sinne tulivat myös luokkalaiseni Alexandra ja Elisa, jotka olivat tulossa kanssamme Lantelan syysleirille 2011. Siitä aijonkin kertoa seuraavaksi! Pysykää siis kuulolla, huvät lukijani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti